Eugen Tomac: Albirea președintelui PSD, Liviu Dragnea, deschide ușa Guvernului României tuturor condamnaților penali

Eugen Tomac, presedinte executiv PMP
Eugen Tomac, presedinte executiv PMP

„Curtea Constituțională a României a demonstrat de foarte multe ori în acești ani că este un veritabil stâlp al democrației și al respectării statului de drept.
Sper ca domnul Valer Dorneanu, actualul președinte al Curții Constituționale, să reușească să pună mai presus Constituția și interesul național față de interesele partidului din care provine și al cărui membru a fost foarte mulți ani de zile.
Domnii judecători CCR trebuie să fie conștienți că, prin decizia pe care o vor lua cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea Legii 90/2001, nu rezolvă doar interesul unui singur om, în speță domnul Liviu Dragnea, ci pot arunca în aer imaginea și credibilitatea României pe plan intern și extern.
Efectele declarării Legii 90/2001 drept neconstituțională pot să fie de-a dreptul monstruoase. Vă puteți imagina cum ar arăta un posibil Executiv condus Liviu Dragnea, în condițiile în care un condamnat penal ar avea dreptul să fie membru al guvernului?
Liviu Dragnea – prim-ministru
Adrian Năstase – ministrul de Externe și Viceprim-ministru
Dan Voiculescu – ministrul de Finanțe și Viceprim-ministru
Atenție, deci, domnule președinte al CCR, Valer Dorneanu. Albirea președintelui PSD, Liviu Dragnea, deschide ușa Guvernului României tuturor condamnaților penali.”