Eugen Tomac: PMP semnează Pactul Național pentru o Românie Europeană din convingere!

Președintele PMP Eugen Tomac, a semnat, joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, alături de Președintele României Klaus Iohannis și de lideriii PNL, URS și Pro România, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

„În numele colegilor din PMP, ne-am aşezat şi noi semnătura pe acest acord politic pe care l-aţi iniţiat, domnule preşedinte, din următoarele motive: ataşamentul nostru faţă de valori precum democraţia, libertatea, pacea, statul de drept care stau drept temelie pentru UE, sunt valori de nenegociat, de aceea ne-am exprimat solidaritatea şi am pus semnătura din convingere. Sper că toţi politicienii vor înţelege în mod corect mesajul pe care l-au transmis românii pe 26 mai. Naţiunea noastră este o naţiune profund ataşată de valorile europene, ne dorim să fim parte la deciziile mari din UE şi vom răspunde cu aceeaşi deschidere atunci când în următoarele luni sau ani ne veţi invita pentru un acord legat de educaţie, sănătate, diaspora pentru că avem nevoie noi, clasa politică, de consens pe teme mari, prioritare, chiar şi pentru un acord pe Republica Moldova”, a spus președintele Eugen Tomac.

Delegația PMP prezentă la Palatul Cotroceni a fost formată din Eugen Tomac, președinte PMP; Cătălina Bozianu, vicepreședinte PMP; Ioana Constantin, secretar general adjunct PMP; Severica Covaciu, vicepreședinte PMP; Ionuț Simionca, vicepreședinte PMP și Cătălin Bulf vicepreședinte PMP.