PMP a cerut la Cotroceni transpunerea rezultatului referendumului din 2009


Președintele PMP Eugen Tomac a declarat, după consultările de la Cotroceni, că i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că odată cu transpunerea în Constituție a referendumului pe justiție trebuie transpus și rezultatul referendumului din 2009, la care cetățenii au spus că vor reducerea numărului de parlamentari.
„Punctul nostru de vedere cu privire la referendum e foarte clar. PMP cere ca rezultatul referendumului să fie cât mai rapid transpus în lege. Considerăm de asemenea să se țină cont și de referendumul din 2009. Credem că această instituție nu trebuie neglijată. Avem nevoie de un Parlament de 300 de aleși”, a afirmat Eugen Tomac
Întrebat ce a replicat șeful statului atunci când PMP i-a propus transpunerea referendumului din 2009, Tomac a precizat doar că: „Noi l-am informat pe domnul președinte cu privire la acest subiect. Cred că și CCR va preciza acest lucru, atunci când va valida referendumul organizat pe 26 mai”.
Liderul PMP a adăugat că i-a mai spus președintelui Iohannis că partidul susține desfășurarea în două zile a votului în Diaspora, în contextul cozilor care s-au format la alegerile europarlamentare, din cauza cărora mulți români din străinătate nu au reușit să voteze.


Din delegaţia PMP au făcut parte Eugen Tomac, Marius Paşcan, Petru Movilă, Ioana Constantin şi Robert Turcescu.