PMP cere extinderea acordului politic propus de Președintele Iohannis

PMP cere extinderea acordului politic propus de Președintele Iohannis pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate și educație  

Partidul Mișcarea Populară consideră că Acordul național propus de Președintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al României este binevenit. În acest sens, susținem principiile şi valorile din documentul prezentat de Preşedinte cu privire la consolidarea Justiției și independența acesteia.

Ne dorim ca rezultatul referendumului din 26 mai a.c. să fie transpus cât mai rapid în lege,  ținându-se însă cont şi de opțiunea categorică a românilor exprimată la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari. Credem că instituția referendumului nu poate fi aplicată selectiv şi că voinţa cetăţenilor trebuie respectată.

Acordul național pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui să se limiteze însă la obținerea consensului politic pentru rezolvarea urgențelor ce țin de atașamentul nostru față de statul de drept, ci ar trebui să cuprindă și alte obiective care, în opinia noastră, sunt la fel de importante pentru români ca și justiția.

Astfel, PMP susține că acordul trebuie să aibă în vedere și nevoia de a oferi românilor o perspectivă europeană în ceea ce privește calitatea vieții pe următoarele priorități: continuarea proiectelor mari de infrastructură (cum ar fi construcția de autostrăzi); asigurarea unui sistem de sănătate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educație performant, care să le ofere șanse tuturor copiilor și tinerilor într-o Europă unită.