Prezentarea programului PMP pentru alegerile europarlamentare la Contanța.


Președintele Traian Băsescu a susținut sâmbătă 4 mai, la Constanța, o conferință de presă cu privire la programul PMP pentru alegerile europarlamentare.


Președintele a declarat că dacă va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European.
„Uniunea Europeană are probleme interne la care noi avem soluţii practice, ce sunt prezentate în programul electoral. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci, cu tătari, cei care vin buluc în Europa din ţări de cult islamic şi să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige migranţii la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau ca aceştia să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă. Să manifeste respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, ei au optat să vină în Europa”, a spus Traian Băsescu.

În context, președintele a subliniat faptul că politica migraţionistă poate fi gestionată dacă politicienii se vor implica efectiv.

„Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş ‘politically correct’, sub care se ascund politicienii de la vârf care spun că politic este corect să îi lăsăm să facă ce vrea. Politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe? Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că au ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul ‘politically correct’. Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene. Reversul este expulzarea care trebuie făcută chiar şi în masă. În momentul de faţă, dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă, pentru că nu îi interesează. Şi asta, într-o situaţie în care este criză de forţă de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziţia noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să îşi păstreze limba, să îţi păstreze cultură, dar respectă şi valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a conchis domnul președinte.

Deasemenea, președintele Băsescu a precizat că europarlamentarii PMP vor încerca să coalizeze toate statele UE din Europa de Est pentru a obține o creștere a subvențiilor agricole în exercițiul financiar al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027.
„Alt punct este bătălia de la bugetul 2021-2027, legată de subvențiile agricole. Vom încerca să coalizăm toate statele din Europa de Est, toți membrii noi, pentru a obține o creștere a subvenției. De ce? La 1 hectar de pământ agricol un fermier român primește 196 euro, foarte aproape de cel polonez, care având trei ani înaintea noastră la intrare are subvenția mai mare. Dar, agricultorul care pune grâu în Franța are 400 euro la ha, dublu față de cel român.
Cum să nu îmi vină pâinea congelată din Franța Belgia? Pentru că e mult mai ieftin să produci la el decât la mine. Cum să nu vină să-ți trimită lapte pe piața din România când el are pentru o vacă 1.200 euro iar fermierul are 500 euro? Atunci îi convine să trimită și să fie mai ieftin în supermarket. Pentru că asta țipăm toți. Cum sunt mai scumpe produsele la noi decât în vechea Europă? La fel la roșii. Ne surprinde că e mai ieftin ca la noi. Numai că la noi are 3.000 euro la hectarul de răsaduri de roșii iar în vechea Europă subvenția este undeva la 8.000 – 9.000 euro. Sigur că primim roșiile mai ieftine din Spania, Italia etc”, a conchis domnul președinte
Traian Băsescu, deschide lista candidaților PMP la europarlamentare.