Traian Basescu: Nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii

Traian Băsescu
Traian Băsescu

„Domnule Sorin Grindeanu, Domnule Augustin Lazăr, mor copii, mor, înainte de vreme, oameni bolnavi de cancer.
Oare s-a dezincriminat abuzul în serviciu?
„Dreptul la ocrotirea sănătăţii” este un drept fundamental, iar omisiunea de a asigura vaccinurile pentru copii şi medicamentele pentru cei bolnavi de cancer este un abuz în serviciu. Statul Român şi-a asumat, prin Constituţie, această responsabilitate.
1. Citez „Comisia de la Veneția consideră (că) prevederile penale naționale cu privire la abuzul în serviciu,….trebuie interpretate în sens îngust și aplicate cu un prag înalt, astfel încât să poată fi invocate numai în cazuri în care fapta este de natură gravă, cum ar fi spre exemplu: infracțiuni grave împotriva proceselor democratice naționale, încălcarea drepturilor fundamentale,…șamd.“
2. Constituţia României, Capitolul II, Drepturi şi libertăţi fundamentale, Articolul 34 – Dreptul la ocrotirea sănătăţii.
3. CEDO – ARTICOLUL 7
Alin 2. Prezentul articol nu va aduce atingere judecării şi pedepsirii unei persoane vinovate de o acţiune sau de o omisiune care, în momentul săvârşirii, era considerată infracţiune potrivit principiilor generale de drept recunoscute de naţiunile civilizate.
Cu toate acestea, nimeni nu este acuzat de abuz în serviciu pentru lipsa vaccinurilor pentru copii şi nici pentru lipsa din farmacii a citostaticelor de care depinde viaţa celor bolnavi de cancer. Totuşi, Domnule Grindeanu, mor copii, mor oameni.
Avem, în schimb, parte de declaraţii idioate ale lui Liviu Dragnea şi ale ministrului sănătăţii.
Sau, poate, abuzul în serviciu, ca sancţiune penală, este bun pentru vânătoarea selectivă şi nu prezintă niciun fel de interes a fi aplicat acolo unde chiar este cazul.”